Stichting NL helpt Yezidi’s is een non-profitorganisatie en heeft als doel hulp te bieden aan Yezidische vluchtelingen in en uit Noord-Irak

ONTSTAAN VAN DE STICHTING

Het goede werk van Yezidische vluchteling Wahhab Hassoo, en met name de documentaire waarin hij zijn familieleden en andere vluchtelingen opzocht in Noord-Irak, heeft een aantal mensen geïnspireerd om hem te helpen met zijn initiatieven. Stichting NL helpt Yezidi’s is daar het resultaat van. Met een aantal vrijwilligers wordt hard gewerkt om voor de Yezidi’s in Irak echt een verschil te maken. Zeker nu de winter is begonnen is er nog vreselijk veel te doen!

Wilt u ook helpen? Kijk dan op onze Help ons helpen-pagina.

NL Helpt Yezidi's zamelt kleding en andere nuttige goederen in voor gevluchte Yezidi's in Noord-Irak. Zij moesten al hun bezittingen achterlaten toen ze acuut moesten vluchten voor de barbaarse IS. Wij streven ernaar, maandelijks een transport met hulpgoederen naar Noord-Irak te sturen.

Het bestuur bestaat uit:

Maarten Beentjes | Voorzitter

Bob Albricht | Penningmeester

Lars Klumpes | Secretaris

Het bestuur vergadert maandelijks. Het bestuur, de leden en vrijwilligers doen hun werk voor Stichting NL helpt Yezidi’s geheel onbezoldigd.

RSIN nummer (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer): 854720650

Bekijk hier het Beleidsplan.

Vrijwilligers:

Fokke de Jong

Marja Hofman-Coenen

Salah Sultan

Iraq Distribution Coordinator

Coördinatoren School initiatief:

Simone van der Moer

Leonieke Klumpes

Donateurs:

Diane Dorigo van Dorigo Zonweringen

Perspectief: Volle Evangelie Gemeente Amersfoort