October 18, 2021

Nederland heeft ook een aantal Yezidische vluchtelingen opgevangen. Met name het contact met één van hen inspireerde ons tot de oprichting van de stichting. Zijn naam is Wahhab Hassoo (1995) en hij woont sinds 2012 met zijn familie (vader, moeder, een zus en twee broers) in Velp, bij Arnhem.
Wahhab is een bijzondere jongen. Terwijl veel van zijn leeftijdgenoten zich druk maken over uitgaan, huiswerk en de nieuwste smartphone, werkt hij zich – naast zijn opleiding – in het zweet om kleding in te zamelen voor vluchtelingen in Noord-Irak en probeert hij via de media aandacht te vragen voor de situatie in Irak.
Inmiddels zijn er op Wahhab’s initiatief al duizenden kilo’s kleding verscheept naar de vluchtelingenkampen. Een geweldige prestatie!
Daarnaast is Wahhab in september 2014 met een cameraploeg van de EO teruggegaan naar Irak, voor een reportage over de angst en de erbarmelijke leefomstandigheden van zijn geteisterde volk.

Een link naar deze uitzending vindt u hier.

NIEUWS

algemeen nieuws over de Yezidi's in Noord-Irak en stichting nieuwtjes

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de actuele situatie van de Yezidi’s in Noord-Irak en plaatsen wij nieuwsberichten over onze stichting.