October 18, 2021

Yezidi’s zijn geen moslims en worden (daarom) door IS met bruut geweld verjaagd uit Noord-Irak, met tienduizenden tegelijk. Meisjes en vrouwen worden ontvoerd, verkracht en als slavin verkocht aan IS-rebellen. Mannen, ouderen en jongens worden gevangen genomen of vermoord. Kinderen raken verweesd en ontheemd en hen wordt elke kans op onderwijs ontnomen.
Herinnert u zich de schokkende beelden nog, van al die Yezidi’s die in augustus 2014 in paniek de berg Sinjar op vluchtten. Nog dagelijks tekent de internationale pers zulke gruwelverhalen op (zie bijvoorbeeld het RTL nieuws).

NIEUWS

algemeen nieuws over de Yezidi's in Noord-Irak en stichting nieuwtjes

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de actuele situatie van de Yezidi’s in Noord-Irak en plaatsen wij nieuwsberichten over onze stichting.