Help ons helpen | Uw hulp maakt het verschil!

Stichting NL helpt Yezidi's is opgericht met als doel hulp te bieden aan Yezidische vluchtelingen in en uit Noord-Irak

1. Word donateur of doe een gift

Het verschepen van kleding naar Noord-Irak kost ons ongeveer een euro per kilo, wat neerkomt op gemiddeld 10 euro per doos. We krijgen gelukkig veel kleding binnen maar om die te brengen waar ze nodig is, is financiële hulp onmisbaar.

U kunt direct doneren via de DONEER-knop of per bankoverschrijving, op IBAN nummer NL66 RABO 0301 2785 39 ten gunste van Stichting NL helpt Yezidi's.

Of het nu een eenmalige gift is of dat u donateur wordt...…ELKE EURO TELT EN IS WELKOM!

2. Doneer (warme) kleding en schoolartikelen

Zeker in de koude winterperiode is er een enorme behoefte aan kleding. Contacteer ons voor de kleding inzamel tijden en punten.

Er is vooral behoefte aan:

- Dames-, heren- en kinderkleding (winter- en zomer)

- Schoolspullen (schriften, potloden, pennen, stiften etc.)

- Dekens en slaapzakken

3. Koop voor €10 een doos

Het kost de stichting gemiddeld €10 om een volle doos te verzenden naar Noord-Irak. U helpt door voor €10 van ons een lege doos te kopen, die u dan thuis vult met gebruikte kleding.

Wij zorgen voor verzending naar het gebied. Zo komt uw hulp direct terecht op de plek waar die het hardst nodig is. Op deze manier kunnen wij ook zoveel mogelijk werken met standaardformaat dozen, waardoor het verschepen en uitdelen eenvoudiger wordt.

4. Word vrijwilliger

Wij zijn steeds op zoek naar enthousiaste en betrouwbare vrijwilligers die helpen met fondsenwerving en het verpakken van
kleding voor verzending.

Wilt u ook helpen, stuur dan een mail naar contact@nlhelptyezidis.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Alvast bedankt!

Sinds 2015 kunt u ook een periodieke gift vastleggen en wel op twee manieren: via uw notaris of heel eenvoudig in een 'overeenkomst periodieke giften'.

Notariële akte
Als u uw periodieke schenking laat vastleggen door de notaris in een notariële akte, kunt u meer schenken terwijl het u minder kost. U kunt dan namelijk het totale bedrag aftrekken van de belasting. Er geldt voor een notariële akte geen drempel en geen maximum, wat wel het geval is als u losse giften doet.

Voordelen van de notariële akte:
• U kunt het gehele bedrag aftrekken van de belasting, in tegenstelling tot losse giften waarvoor een drempel (1%) en een maximum (10% van uw belastbaar inkomen) geldt;
• De fiscus betaalt 42% van uw schenking;
• U levert een structurele bijdrage, waardoor vluchtelingen structureel, blijvend geholpen kunnen worden.

Aantal dozen op transport

NL Helpt Yezidi's zamelt kleding in voor de Yezidi's in Noord-Irak. Zij hebben al hun bezittingen achter moeten laten, toen ze per direct moesten vluchten voor de IS. We proberen eens per maand een transport met dozen kleding naar Noord-Irak te sturen.

Inmiddels hebben we al bijna 1400 dozen met kleding naar Noord-Irak kunnen sturen. De komende maanden zullen bovendien veel schoolspullen naar het gebied worden verscheept.

2015

december

315 dozen

november

360 dozen

september

250 dozen

juli

280 dozen

mei

240 dozen

maart

270 dozen

februari

300 dozen

2014

december

100 dozen

november

60 dozen

oktober

80 dozen

september

70 dozen

 

totaal

2325 dozen

*de stichting NL Helpt Yezidi's is in december 2014 opgericht